De ce i se pun piedici modelismului in Romania?

Am decis sa scriu acest articol din scarba fata de comportamentul unor “administratori” de pe forumul ALA care nu traiesc decat pentru a face rau pietei de modelism din Romania.

Am sa va explic. Lucrurile sunt simple. Domnii “administratori” de acolo incurajeaza ca pasionatii de modelism sa comande de la ORICE magazin online din strainatate dar sa NU cumpere din Romania.

Asta din cauza invidiei groase specific romanesti, care cu siguranta ii macina din radacini… pentru ca regulamentul e de pe vremea cand exista un magazin cu numele ALA si care promitea foarte mult in domeniul modelismului – era normal sa nu permita reclama magazinelor concurente din Romania. De ani buni insa magazinul ALA NU MAI EXISTA – ca urmare un forum (chiar privat, dar fara activitate comerciala) care interzice reclama unui magazin de modelism din Romania este un avorton pentru piata de modelism din Romania. Acolo daca cineva intreaba cat e ceasul i se spune sa foloseasca functia “search” si apoi se face un misto crunt, tipic romanesc,de el. Apoi i se spune sa ia un ceas din afara Romaniei.

Cercul vicios este acesta: Ca sa poti face un magazin de modelism la strada trebuie bani. Ca sa sponsorizezi concursuri trebuie bani. Ca sa incurajezi modelismul trebuie bani. Ca sa faci reclama treabuie bani. Ca sa mergi la targuri de specialitate trebuie bani. Ca sa faci bani din modelism pentru a putea realiza toate cele de mai sus, lumea trebuie sa cumpere de la tine, magazin de modelism din Romania.

De aceea forumul ALA este DUSMANUL MODELISMULUI DIN ROMANIA. Simplu. Pentru ca nu lasa sa se dezvolte modelismul in romania, ii pune piedici sistematic.

Eu zic asa: oameni buni, decat sa apelati la “sfaturile” “marii” comunitati de modelisti de pe ALA (uitati-va cate postari sunt la aeromodelism, apropo), mai bine apelati la sfaturile unor adevarati modelisti, intrebati-i pe cei cu magazinele online (ca noi) daca va intereseaza ceva anume… va putem ajuta fara sa facem misto de Dvs. sau sa va trimitem la google… sau incercati alte forumuri, unde s-au refugiat adevaratii modelisti, oameni trecuti bine de 30 de ani si care au in sange microbul de mici copii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.