Micro elicopterul Blade mSR: ce-l face atat de bun? PARTEA a 2-a

Desi unele din caracteristici sunt comune cu Blade mCX, daca vorbim de performanta, atunci similaritatile au luat sfarsit. Elicopterul Blade mSR este RAPID! Viteza de zbor este cu adevarat impresionanta in toate directiile, ca sa nu mai vorbim de piruetele ametitoare… Desi acest micro elicopter este ideal pentru a zbura in interior, intr-o sala de sport sau in exterior va straluci atat la propriu cat si la figurat.

Zborul exterior este posibil chiar si in conditii de vant usor, desi, odata pierdut controlul din cauza vantului (va reamintim, elicopterul Blade mSR are in jur de 30 de grame), este aproape imposibil de recapatat. Daca Dvs. vreti sa va antrenati si va doriti sa capatati un control foarte bun al reflexelor si elicopterului, atunci… ramaneti in interior. In orice caz, daca aveti parte de o zi extrem de linistita, fara vant si o suprafata de iarba foarte intinsa (fara copaci, case, masini in jur), atunci… puteti experimenta fara grija. Avariile in aceste conditii pot fi minimizate la dislocarea carcasei – o puneti la loc si zboara din nou!

Datorita configuratiei palelor stabilizatoare (flybar) si setarilor mixerului Bell, Blade mSR este PRIMUL ELICOPTER CU UN SINGUR ROTOR DE TIP HOBBY CE ESTE LA FEL DE STABIL CA UNUL MICRO COAXIAL. Acest lucru demonstreaza inca o data ca E-Flite este cu adevarat un lider in domeniul inovatiilor ce aduc distractia cu telecomanda in randul entuziastilor si incepatorilor la preturi deosebit de atractive.

La acest capitol este posibil ca Blade mSR sa nu placa pilotilor experimentati, pentru ca este PREA stabil (daca doresti sa exersezi pe o platforma similara cu un elicopter radiocomandat cu pas colectiv si un singur rotor). Sunt totusi cateva moduri prin care sa imbunatatiti sensibilitatea si sa reduceti stabilitatea, in special in cazul in care dispuneti o radiocomanda Spektrum.

Acest “mod sensibil” al Blade mSR este perfect pentru a invata / exersa “nose in hover”. Multi utilizatori ne-au confirmat faptul ca au invatat manevra hover (plutire in aer) si au capatat incredere in abilitatile lor de a pilota un elicopter cu un singur rotor si pas colectiv cu Blade mSR mai repede si mai bine decat cu orice alta metoda, inclusiv metoda simulatorului de zbor.

Blade mSR va va invata cum sa intoarceti, fie folosind coada, fie inclindand elicopterul spre stanga sau spre dreapta, si va face asta cu mai multa precizie si rezultate mult mai bune decat ar face-o un elicopter micro coaxial. Desigur, imediat ce lucrurile iau o intorsatura neplacuta, palele stabilizatoare (flybar) intra in actiune si repun elicopterul pe pozitie (cu destul de multa autoritate, as spune).

Aceasta este singura caracteristica de zbor a Blade mSR cu care unii ar putea sa nu fie de acord. Corectia aplicata de flybar este foarte intensa iar, in lipsa unei descrieri mai bune, aceasta corectie face elicopterul mSR sa se comporte ca un pendul in timp ce flybar-ul repune pe pozitie elicopterul.

…dar asta nu este un lucru rau pentru un incepator, fiindca la viteza la care se deplaseaza Blade mSR, interventia in forta a flybar-ului este singura metoda de a corecta elicopterul. Dureaza putin sa va obisnuiti, totusi…

Durata de zbor – 5 minute este maximum la care va puteti astepta cu o baterie. Totusi, nu e o atat de mare problema, fiindca Blade mSR vine in pachet cu incarcatorul Celectra – acesta poate incarca 4 acumulatori LiPo in acelasi timp, iar daca doriti sa obtineti un zbor fara intreruperi, aveti nevoie de inca 2 acumulatori (recomandarea noastra ar fi sa aveti 4, pentru ca timpul de incarcare este undeva la 30min. / baterie) – doar sa nu va mire cand “virusul” Blade mSR va va face sa nu va dati seama cand a trecut ziua… pentru ca nici nu-ti dai seama cand a trecut timpul cand pilotezi un Blade mSR

Inca o veste buna pentru pilotii experimentati sau pentru cei care doresc sa inceapa cu Blade mSR pentru a trece apoi la elicoptere mai mari cu platou ciclic si pas colectiv: Micro elicopterul electric Blade mSR se livreaza optional in varianta Blade mSR BNF (bind-n-fly = sincronizeaza si zboara) – astfel puteti conecta o radiocomanda performanta (Dx6i, Dx7, DX8) la Blade mSR pe una din memoriile disponibile, iar pe celelalte locatii din memorie sa aveti alte avioane sau elicoptere.

© www.rchelicopterfun.com – reprodus cu permisiunea autorului.

Pentru detalii tehnice si comenzi, accesati www.radiomodele.ro – propriul Dvs. Blade mSR va asteapta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.