Anvelopele PROLINE Chisels G8 2.2”

RC RockCrawling-ul este o ramura a modelismului la care s- a constatat o maturizare foarte mare in ceea ce priveste conceptul, designul, ingeniozitatea unor solutii adoptate si nu in ultimul rand, posibilitatile uriase de tunning, in functie de gradul de performanta la care se doreste sa se ajunga. Si cum un element important in crawling sunt anvelopele, au aparut diversi producatori, fiecare propunand diverse setup-uri, materiale, pattern-uri – unele de un real folos, altele doar de decor.

In cele ce urmeaza, voi incerca sa prezint anvelopele producatorului american Proline, anume modelul Chisel 2.2.

Trebuie mentionat ca aceste anvelope sunt primele anvelope de dimensiune mare (aceasta clasa este cunoscuta sub numele de “Tall tire”) cu care Proline a intrat pe acest segment.  Proline nu a dezvoltat doar niste anvelope ordinare, “inalte” – sunt anvelope de clasa superioara atat din punct de vedere al materialului constructiv, cat si al performantelor. Spre exemplu, pattern-ul de pe anvelope (pattern = urma) se repeta decat de 3 ori.

Marele avantaj al acestor anvelope il reprezinta faptul ca isi etaleaza performantele pentru care au fost concepute la viteze mici de rulare (catarari dificile, portiuni grele de traversat). Se poate observa cum patternul efectiv “musca” si lipeste de traseu, si astfel treci peste portiunile care pun probleme altor anvelope. Aceste comportament se mentine si in cazul pietrelor umede !!!
Materialul din care este fabricata aceasta anvelopa, este rezistent si abia dupa folosinta indelungata incepe sa-si arate uzura

Iata si cateva imagini cu Proline Chisel G8 2.2”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.