Telescoape HOT-RACING cu arcuri interne

Una din componentele foarte importante ale oricarui crawler este…suspensia. Orice fel de modificari s-ar aduce unui crawler, fie ca este vorba de motor, fie ca este vorba de ESC, de diverse kituri pentru directie, body, sasiu, roti etc – toate sunt fara un rezultat final bun daca nu este luata in calcul suspensia. Capacitatea de flexare este data in mod direct de suspensie, de uleiul din telescoape (acolo unde este cazul), efectul TT (Torque Twist) isi face simtita prezenta acolo unde suspensia nu este reglata cum trebuie etc.

Va propun in continuare un mic review al unor telescoape fara pretentii, dar care arata bine 🙂 Pentru cei mai putin pretentiosi, este o alegere destul de buna, dar daca incercati mai mult, trebuie sa va orientati catre altceva.

Din punct de vedere al ambalajului nu este nimic de semnalat.  Intr-un pachet gasim

1) telescoapele propriu zise

2) 2 perechi de arcuri – moale si tare (cel mediu este introdus in telescoape)

3) distantoare, suruburi si niste garnituri auxiliare – necesare pentru fixarea telescoapelor pe sasiu

 

Prima oara cand le-am cumparat, prin 2010, am avut surprinza ca 1 din 4 telescoape sa nu functioneze cum trebuie (la decompresie avea o problema) – crawlerul ramanea intr-o pozitie sa zicem “ciudata”. Astazi, am constatat acelasi lucru la 1 telescop din 2 (a doua pereche nu am desfacut-o). Deci se pare ca nu a fost doar o intamplare, se pare ca este chiar o regula. Oricum, din 8 telescoape, cu siguranta ca reusesc sa aleg 4 care sa functioneze cum trebuie. Insa pretul de achizitie + transportul sunt mult mai mari decat daca de la inceput as fi ales ceva “profi”.

Si totusi, de ce le-am cumparat ? Cele 3 perechi de arcuri….sunt excelente. Nu am gasit nimic pe piata de asemenea dimensiuni. Eu le folosesc la niste telescoape AXIAL ALU COMP (care ar trebui umplute cu ulei) si imi place rezultatul.

Asadar, pentru joaca in gradina sau doar de amuzament, pretul le recomanda, insa pentru competitii sau performante deosebite nu le-as recomanda. Lungimea lor s-ar putea sa puna probleme celor care au sasiul standard – au 120mm, fata aproximativ 100mm cat au telescoapele in varianta standard.

Cei doi centimentri in plus pe care-i au, desi confera crawlerului o garda la sol marita (deci capacitate de trecere si diminuarea riscului de a ramane agatat), ii deplaseaza centrul de greutate (deci devine mai putin stabil) si in plus va forta cardanele. O mare parte din cuplul transmis de cutia de transfer se va pierde in crucile cardanice, si riscul de a se rupe creste.

Concluzie: nu sunt un best-buy, dar fata de telescoapele standard (care uneori mai curg, sau au arcurile prea tari, prea moi, prea scurte, prea lungi) sunt de preferat. Cand vine vorba insa de performanta, trebuie sa va orientati catre altceva.

One thought on “Telescoape HOT-RACING cu arcuri interne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.