AX10-11 Swing Shaft

Orice modelist care se respecta isi doreste piesele cele mai bune, care sa-i faca modelul mai performant. In crawling, oferta de piese de schimb si upgrade-uri este din fericire (sau din pacate) destul de vasta. Nu de putine ori insa avem surpriza ca sa comandam un produs in care ne punem atatea sperante, pentru ca in final sa fim extraordinar de dezamagiti, si sa cheltuim alti bani pentru a ne procura ceva conform cu asteptarile noastre…

Din pacate, feed-backul utilizatorilr (atat autohtoni, cat si cei din strainatate) este aproape 0. Fie din comoditate, fie se merge pe principiu “sa moara capra vecinului” – si uite asa, acei producatori care ar trebui sa dispara de pe piata, prospera pe spinarea celor de buna credinta.

Astazi ma voi referi la planetarele un pic mai deosebite fata de cele stock, produse de 3Racing.

Initial, fusesera cumparate pentru un proiect mai vechi, anume Venom Creeper, insa trebuiau mici ajustari facute (aveam sa aflu dupa ce comandasem 4 bucati) si le-am lasat in starea in care au venit. Nu a durat insa mult si le-am dat si lor un scop – cele 2 proiecte ale mele, bazate pe osiile de la AXIAL.

Toate au fost sublime pana cand a aparut adevarata provocare – montarea unui dig-unit care avea sa le solicite la maxim potentialul. Lucru care s-a si intamplat dealtfel, insa s-a dovedit ca potentialul nu este prea mare. Iata si cateva fotografii unde sa vedeti exact ce s-a intamplat:

In a doua imagine se poate observa mai bine ce nu e in regula. Pinul cu care se fixeaza partea fixa a ansamblului nu este fixat cum trebuie de inelul de otel, pentru nici acel cerc de otel nu este fix, ci are un joc mic (dar suficient de mare pentru ca intreg ansamblul sa cedeze in urma solicitarilor). Mai mult, largirea gaurilor in care intra acel pin indica in mod clar ca materialul folosit la fabricarea acestei piese este de calitate indoielnica.

Este al treilea produs de la 3Racing care-l cumpar si nu se ridica la standarde, in concluzie, pe viitor, voi evita produsele 3Racing. Este drept, diferenta de pret care se ridica la 50% (!!!) intre 3Racing si alti competitori este cea care-ti “fura mintile” – insa ulterior vei constata ca ai dat niste bani degeaba, iar astfel de firme continua sa prospere in detrimentul altora care desi au preturi mai mari, ofera calitate.

PS. Exista cateva voci care indica faptul ca nici Integy nu ar fi prea departe de 3Racing…asa ca mare atentie ce cumparati…Bafta maxima !

One thought on “AX10-11 Swing Shaft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.