Traxxas XO1 – cea mai rapida masinuta cu telecomanda din lume: 170Km/h!

Cea mai rapida masinuta cu telecomanda din lume! 170km/h!Primul automodel din lume care a fost proiectat sa depaseasca bariera de 160 km/ora – Asta ar trebui sa spuna tot despre Traxxas XO-1. Dar faptul ca este cel mai rapid automodel din lume conteaza mai putin in comparatie cu tehnologia pe care o inglobeaza. De la sasiul plat din aluminiu cu prize de aer special concepute pentru racirea motorului si suspensia sport, pana la grupul motor Mamba Monster Extreme Speed, totul a fost ales cu un singur scop: VITEZA!

Traxxas XO-1 este deschizator de drumuri nu doar datorita vitezei maxime fiind primul care a depasit viteza de 160 km/h cu accesoriile incluse in cutie ci si datorita faptului ca pentru acest automodel a trebuit sa fie proiectate de la zero toate subansamblele. Astfel s-a ajuns la situatia in care Traxxas XO-1 este modelul RTR cu cel mai mare motor brushless oferit in aceasta configuratie.

Fuzete din aluminiu, suporti amortizoare din aluminiu, rulmenti spradimensionati , transmisie integrala cu cardan central din aluminiu si diferentiale din otel forjat, totul a trebuit gandit pentru a asigura modelului puterea, manevrabilitatea si stabilitatea de care are nevoie Traxxas XO-1 la viteze de peste 100 km/h.

Intrucat pilotul trebuie sa ramana in permanenta conectat cu masina, telecomanda prezinta posibilitatea de a urmari datele telemetrice ale vehiculuilui in timp real chiar pe iPhone-ul sau iPod-ul pilotului, totul in timp reral si cu maxima acuratete. Datele vitale ca viteza, temperature motorului, rotatiile pe minut si voltajul acumulatorilor sunt transmise instant prin intermediul senzorilor de telemetrie catre telecomanda.

Suspensia cu amortizoare reglabile din aluminiu umplute cu ulei siliconic si geometria reglabila a rotilor permit oricum sa seteze masina pentru orice fel ce circuit indifferent ca este vorba de un circuit oval de viteza sau un circuit tehnic cu multe viraje. De asemenea, jantele si cauciucurile au fost concepute special sa reziste cu brio torturilor la care sunt supuse in timpul fiecarei rulari.

Majoritatea automodelelor de pe piata vin in configuratii care necesita uneori upgrade-uri. Nu si Traxxas XO-1. Traxxas XO-1 este un automodel complet dar cu optiuni limitate de upgrade. Cei mai pretentiosi pot schimba acumulatorii standard cu unii cu voltaj mai mare sau cu capacitate marita pentru a prelungi timplul de pilotaj intre doua incarcari. Dar la nivel mecanic Traxxas XO-1 nu are nevoie de nici un upgrade pentru ca de la inceput a fost proiectat sa ofere chiar si celor mai pretentiosi piloti exact lucrul de care aveau nevoie mai mult: manevrabilitate, stabilitate si VITEZA!

O puteti comanda acum pe www.radiomodele.ro sau www.traxxas-romania.ro !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.